Logo
Gözaltı torbalarından 1 saatte kurtulmak mümkün
Sosyal Medyada Paylaş

Güzelliğin en önemli unsurlarından biri de gözlerdir. Ancak gözaltında oluşan torbalar, aynaya baktığında birçok kişiyi rahatsız eder. Alınacak bazı önlemler ya da bir saatlik operasyonla bu torbalardan kurtularak, canlı ve sağlıklı bakışlara sahip olmak mümkün.

Özellikle kadınlar göz kapağı sarkması, kazayağı çizgileri, gözaltı torbaları ve göz kenarlarında oluşan kırışıklıklardan şikayet ederler. Bu yaşananlar, yaşlanmanın en önemli göstergeleri arasında yer alıyor. Gözaltı torbaları, insanların gerçekte olduğundan daha yorgun, yaşlı ve uykusuz görünmesine neden oluyor.Gözaltı torbaları yaşlanmaya bağlı olarak göz kapaklarını destekleyen kaslar dahil göz çevresi dokularının zayıflaması sonucu oluşur. Rahatsızlık genetik olabileceği gibi stres, yaşlanma, alerji, aşırı tuzlu gıda tüketimi, kullanılan ilaçların yan etkisi, uykusuzluk, böbrek hastalıkları, ağlama, kötü beslenme gibi faktörlerden de kaynaklanabilir.

Gözaltı torbalarının nedeni yoğun çalışma veya uykusuzluk ise genel olarak dinlenme önerilir. Genetik faktörler ve yaşlanmaya bağlı olarak ilerlemiş torbaların ise basit yöntemlerle giderilmesi maalesef mümkün değildir. Bu durumda müdahale edilmesi gerekebilir. Bir operasyon gerekiyorsa, bunun mutlaka alanında uzman bir doktor tarafından yapılması lazım.

Aklına takılan bir soru mu var?

Op. Dr. Tuncay Sezgin'e sor, cevaplasın.

SORU SOR

OP. DR. TUNCAY SEZGİN'E SORU SOR

Lütfen sadece hastalığınız ile ilgili soru sorunuz.
Diğer konular ile için iletişim formunu kullanabilirsiniz.
  • AD SOYAD
  • TELEFON
  • E-POSTA
  • KONU
  • ŞİKAYETİNİZ
  • GÖNDER